Как да отслабнем с 4,5 кг за 1 седмица или за маниите…

28 08 2007

Чудя се откъде да започна този пост? Тъй като докато стигна до същината, бих могла да спомена доста други неща, които пряко или не са свързани. В началото бяха маниите ми към… ами, различни неща.

Мисълта ми е, че онзи ден, както си четях сп. „По – здрави“ за м. август/септември 2007 (Мания #1 – купувам си всякакви списания постоянно, без да прочитам и половината от тях, с малки изключения), попаднах на статията: „Вашата фитнес стратегия“ (Мания #2 – да ходя на фитнес; с 1 уточнение – манията ми беше достигнала апогея си миналото лято, а сега просто си ходя за удоволствие и тонус, вече не толкова често fitness.gif), от която си позволих да сканирам и постна тук следните съвети относно как да отслабнем с 4,5 кг за определено, или желаното от нас, време. ENJOY!

 otslabvane.jpg

Стана ми смешно, като започнах да чета съветите от последния към първия. Звучат направо абсурдно, както и желанието да свалим 4.5 кг за 1 седмица. Вие на кой вариант се спирате? Аз гледах-гледах, мигах-мигах, ама моят вариант за фитнес натоварване никъде го няма. Но ако трябва по някакво осмотрение да го напъхам между съветите в тази таблица, може би ще попадне някъде тук:

За да отслабнете с 4.5 кг за          Направете следното

8 (9) месеца                         1-часови фитнес тренировки с умерено натоварване веднъж седмично

(с уговорката, че трябва да спазва и някакъв хранителен режим)

Та, така… като съм почнала с маниите…

Не знам дали да й отредя почетното трето място или да я причисля към Мания #1… Като се замисля, това го правя от ранна детска възраст (още от първи клас), затова нека да кажем, че четенето на книги е моята Мания #3. В 3-ти клас вече имах три картона с изчетени книжки в училищната библиотека, а през летните ваканции, когато си ходех в селото на татко (Садина), прекарвах дните в селската библиотека с библиотекарката, съседката – кака Хриска, и там четях много книги – и за малки, и големи. Помня, че едно лято на морето (в Крапец – о, това май е Мания #4), не помня точно на колко години бях, но със сигурност не съм била на повече от 12, бях взела да чета ФЛОБЕР (един от 5-те тома, които нашите имаха). Четях постоянно, до завършване на Университета – криминалета, любовни романи, драми, художествена литература, автобиографични книги и т.н. Когато се събрахме да живеем с мъжа ми, спрях да чета, защото прекарвах свободното си време с него. Но по време на първата ми бременност започнах пак да чета – е, тогава четях „специализирана“ литература за бременни, бебета и тем подобни. След раждането, досещате се, нямах много време за тази си мания, но от около 2 месеца съм се побъркала на тема книги – прочитам поне по 1 на седмица. Но книги на определена тематика – това е новият дамски стил, който се казва ЧИКЛИТ. Все още не съм открила какво точно означава. Тук е моментът да помоля някой, който знае значението на тази дума, да ми каже.

Започнах съвсем невинно, с една спечелена книга от сп. „На кафе“ – „Беки Б. очаква бебе“, с автор Софи Кинсела. Доколкото знам, тя е първата авторка на книги в този стил. Написала е поредицата Манияшки романи за Беки Б., която страда от шопинг – мания (опа, Мания #5, но определено не в такива размери, като при героинята от едноименните книги, Беки Б. или Ребека Блумууд). Открих още 2 романа от Софи Кинсела, които са в този стил: „Можеш ли да пазиш тайна“ и „Повелителката на метлата“ (последната вече успях да прочета). От поредицата за Беки Б. сега дочитам предпоследната книга („Сватбата на Беки Б.“) и, за мое много голямо съжаление, никъде не успях да открия последната книга („Беки Б. и аферата с чантата“) – тиражът е изчерпан и се очаква новият тираж да се разпространява чак другата година.

Оооххх… на един дъх… изписах всичко това. Май не ми останаха други мании, за които не съм писала. А, американските сериали (Мания #6), за които вече съм писала тема. Вече наистина приключвам.

Ама, аз съм била същинска маниЯчка…

А какви са вашите мании и изобщо имате ли такива?


Действия

Information

33 коментара

16 10 2007
muhlio

Не знам ама освен ако не правите секс с нещо … хмм … изкуствено не виждам как ще стане това с 10-те часа 🙂
То секс, секс ама 10 часа … то вие жените не сте хора може и да издаржите ама такъв мъж незнам дали има 😀
Иначе моите мании са все тъпи 🙂 любимата ми е да мързелувам пред компютъра, а най-любимата мие да спя 🙂

17 10 2007
Sunny

За издържливостта може да се поспори – моето наблюдение е, че мъжете са по-издържливи, или поне моят е 🙂
Иначе спането е и моя мания – това е най-голямото ми удоволствие!

17 10 2007
HeYJIoBuMa

Напоследък и на мен ми стана любимо удоволствие. Нощта не е каквото беше

20 10 2007
“Всеки ден 10 печелят минифурна за хляб” « Многоцветен блог

[…] роди ме мамо с късмет… В темата за маниите явно съм пропуснала да спомена за това, че участвам […]

20 10 2008
Дени

Мила Съни,

Много ми харесва блогът ти! Направо те опознавам като една доста по-многопластова личност от тази, която си мислех, че си (поне в училище ;-). Вера правилно ти в обяснила какво значи „чиклит“, но искам само да допълня, че: 1. „chick“ на жаргон значи „маце“; 2. „lit“ е съкратено от „literature“, т.е. „литература за мацки“ 😉
И аз много я харесвам (любими са ми „Бриджет Джоунс“ и „Сексът и градът“).

Приятно четене!

Dange

21 10 2008
Sunny

Дени, благодаря за комплимента 🙂

5 03 2009
ani

syper e 🙂

19 01 2010
Plamena

Искам да попитам как да отслабна за 1-2 седмици

5 03 2010
Мария Желева

търсите ли още възможност за отслабване ?

5 03 2010
Мария Желева

Здравейте, има такава програма от френски продукти ,въпросът е колко исакте да отслабнете за тези две седмици .

20 04 2010
Поемам щафетата « Многоцветен блог

[…] Имам склонността да се вманиачавам в правенето на определени неща, с което запълвам […]

Вашият коментар