Тази година започнах тренировките с козунаците доста късно, но за сметка на това натрупах доста материал 🙂 Наблегнах на приготвянето на козуначени кифлички, които се оказаха по-подходящ за консумиране и съхранение вариант, особено пък като си купих Формата за кифлички на Tupperware. След едно парти в приятелка, станах сериозен почитател на марката – вече имам 3 продукта:
Използвах 2 рецепти за козунаците, като определено втората ми се получи по-добре, затова и тук ще ви покажа нея. Тук ще поясня, че освен кифлички, оформих и стандартни козунаци, както и венец, който стана много красив.
В момента във фурната ми втасва истинският Великденски козунак, който приготвих по миналогодишната рецепта за Козунак на конци. Да видим какво ще се получи 🙂
А ето и рецептата, която сега ще споделя с вас. Осморки. Единствената ми забележка тук е, че маслото и захарта трябва да се удвоят. За пълнеж използвах домашно сладко от ягоди за част от кифличките, останалите направих натурални, а козунакът и венецът напълних със смес от смелени орехи, натурално какао и кафява захар. Всички козунаци намазах с разбито с няколко капки олио яйце и поръсих с кристалчета кафява захар за разкош.
Вчера боядисахме яйцата, както и пръстите си 🙂 Беше забавно!
По закона на Мърфи, точно Великденските козунаци не ми се получиха – от втасването ли, от фурната ли, така и не разбрах… Надявам се поне с идеи за оформянето да съм полезна на някого 🙂 Пожелавам на всички Весели Великденски Празници! Насладете се на времето, прекарано със семейството и близките си! Обичайте се и се забавлявайте!
И внимавайте с калориите 😉
Аз отивам на купон!
Много интересен избор за пълнежа: „…козунакът и венецът напълних със смес от смелени орехи, натурално какао и кафява захар“