Как да отслабнем с 4,5 кг за 1 седмица или за маниите…

28 08 2007

Чудя се откъде да започна този пост? Тъй като докато стигна до същината, бих могла да спомена доста други неща, които пряко или не са свързани. В началото бяха маниите ми към… ами, различни неща.

Мисълта ми е, че онзи ден, както си четях сп. „По – здрави“ за м. август/септември 2007 (Мания #1 – купувам си всякакви списания постоянно, без да прочитам и половината от тях, с малки изключения), попаднах на статията: „Вашата фитнес стратегия“ (Мания #2 – да ходя на фитнес; с 1 уточнение – манията ми беше достигнала апогея си миналото лято, а сега просто си ходя за удоволствие и тонус, вече не толкова често fitness.gif), от която си позволих да сканирам и постна тук следните съвети относно как да отслабнем с 4,5 кг за определено, или желаното от нас, време. ENJOY!

 otslabvane.jpg

Стана ми смешно, като започнах да чета съветите от последния към първия. Звучат направо абсурдно, както и желанието да свалим 4.5 кг за 1 седмица. Вие на кой вариант се спирате? Аз гледах-гледах, мигах-мигах, ама моят вариант за фитнес натоварване никъде го няма. Но ако трябва по някакво осмотрение да го напъхам между съветите в тази таблица, може би ще попадне някъде тук:

За да отслабнете с 4.5 кг за          Направете следното

8 (9) месеца                         1-часови фитнес тренировки с умерено натоварване веднъж седмично

(с уговорката, че трябва да спазва и някакъв хранителен режим)

Та, така… като съм почнала с маниите…

Не знам дали да й отредя почетното трето място или да я причисля към Мания #1… Като се замисля, това го правя от ранна детска възраст (още от първи клас), затова нека да кажем, че четенето на книги е моята Мания #3. В 3-ти клас вече имах три картона с изчетени книжки в училищната библиотека, а през летните ваканции, когато си ходех в селото на татко (Садина), прекарвах дните в селската библиотека с библиотекарката, съседката – кака Хриска, и там четях много книги – и за малки, и големи. Помня, че едно лято на морето (в Крапец – о, това май е Мания #4), не помня точно на колко години бях, но със сигурност не съм била на повече от 12, бях взела да чета ФЛОБЕР (един от 5-те тома, които нашите имаха). Четях постоянно, до завършване на Университета – криминалета, любовни романи, драми, художествена литература, автобиографични книги и т.н. Когато се събрахме да живеем с мъжа ми, спрях да чета, защото прекарвах свободното си време с него. Но по време на първата ми бременност започнах пак да чета – е, тогава четях „специализирана“ литература за бременни, бебета и тем подобни. След раждането, досещате се, нямах много време за тази си мания, но от около 2 месеца съм се побъркала на тема книги – прочитам поне по 1 на седмица. Но книги на определена тематика – това е новият дамски стил, който се казва ЧИКЛИТ. Все още не съм открила какво точно означава. Тук е моментът да помоля някой, който знае значението на тази дума, да ми каже.

Започнах съвсем невинно, с една спечелена книга от сп. „На кафе“ – „Беки Б. очаква бебе“, с автор Софи Кинсела. Доколкото знам, тя е първата авторка на книги в този стил. Написала е поредицата Манияшки романи за Беки Б., която страда от шопинг – мания (опа, Мания #5, но определено не в такива размери, като при героинята от едноименните книги, Беки Б. или Ребека Блумууд). Открих още 2 романа от Софи Кинсела, които са в този стил: „Можеш ли да пазиш тайна“ и „Повелителката на метлата“ (последната вече успях да прочета). От поредицата за Беки Б. сега дочитам предпоследната книга („Сватбата на Беки Б.“) и, за мое много голямо съжаление, никъде не успях да открия последната книга („Беки Б. и аферата с чантата“) – тиражът е изчерпан и се очаква новият тираж да се разпространява чак другата година.

Оооххх… на един дъх… изписах всичко това. Май не ми останаха други мании, за които не съм писала. А, американските сериали (Мания #6), за които вече съм писала тема. Вече наистина приключвам.

Ама, аз съм била същинска маниЯчка…

А какви са вашите мании и изобщо имате ли такива?

About these ads

Действия

Information

36 responses

9 05 2010
милена

ot tova naistina li se otslabva ?????

2 01 2011
2010 in review « Многоцветен блог

[…] Как да отслабнем с 4,5 кг за 1 седмица или за маниите… August 2007 34 comments 4 […]

20 10 2011
dudka

da vi kaja nai dobre d malko fitnes mnogo sex qbalki i kremove s paresht efekt

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: