Червена леща с къри

10 01 2010

червена леща

Вече съм показвала рецепта за крем-супа с червена леща, затова този път реших да приготвя нещо малко по-различно и пикантно и така се получи тази гозба от червена леща със сладка царевица, къри и 2-3 с.л. готварска сметана за по-плътен завършек…

Необходими продукти:

200 гр червена леща

2 с.л. сладка царевица от консерва

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 средно-големи домата (или 400 гр домати от консерва)

500 мл зеленчуков бульон

3 с.л. готварска сметана

3 с.л. краве масло

къри, подправка „Балканска ръсеница“, магданоз за поръсване, черен пипер (по желание)

Приготовление:

Измиваме лещата и заедно с царевицата и бульона ги слагаме да заврят на котлона.

Оставяме лещата да поври 15 мин на слаб огън и задушаваме чесъна и лука в кравето масло, разредено с малко водичка.

Поръсваме къри и „Балканска ръсеница“ върху лука и добавяме при лещата. Слагаме и накълцаните (или пасирани) на много ситно домати.

Варим лещата още 15 мин на слаб огън. Накрая махаме от котлона и добавяме сметаната.

Сервира се поръсена с магданоз, за предпочитане е пресен 🙂

Да ви е сладко!


Действия

Information

3 коментара

12 01 2010
изработка на уеб сайт

Хм.. харесва ми. Утре ще го изпробвам и в моята кухня 🙂 Тук видях готини рецепти, а обичам да готвя, благодаря!

13 01 2010
Sunny

Много ми е приятно, че някой е намерил рецептите ми за интересни и полезни! Успех! И пишете как е станало!

15 01 2010
изработка сайт

Стана много добре, влияние оказа и новата ми печица :))) Супер 🙂 Определени и от другите рецепти ще опитам :)))

Вашият отговор на изработка на уеб сайт Отказ