Вече съм показвала рецепта за крем-супа с червена леща, затова този път реших да приготвя нещо малко по-различно и пикантно и така се получи тази гозба от червена леща със сладка царевица, къри и 2-3 с.л. готварска сметана за по-плътен завършек…
Необходими продукти:
200 гр червена леща
2 с.л. сладка царевица от консерва
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 средно-големи домата (или 400 гр домати от консерва)
500 мл зеленчуков бульон
3 с.л. готварска сметана
3 с.л. краве масло
къри, подправка „Балканска ръсеница“, магданоз за поръсване, черен пипер (по желание)
Приготовление:
Измиваме лещата и заедно с царевицата и бульона ги слагаме да заврят на котлона.
Оставяме лещата да поври 15 мин на слаб огън и задушаваме чесъна и лука в кравето масло, разредено с малко водичка.
Поръсваме къри и „Балканска ръсеница“ върху лука и добавяме при лещата. Слагаме и накълцаните (или пасирани) на много ситно домати.
Варим лещата още 15 мин на слаб огън. Накрая махаме от котлона и добавяме сметаната.
Сервира се поръсена с магданоз, за предпочитане е пресен 🙂
Да ви е сладко!
Хм.. харесва ми. Утре ще го изпробвам и в моята кухня 🙂 Тук видях готини рецепти, а обичам да готвя, благодаря!
Много ми е приятно, че някой е намерил рецептите ми за интересни и полезни! Успех! И пишете как е станало!
Стана много добре, влияние оказа и новата ми печица :))) Супер 🙂 Определени и от другите рецепти ще опитам :)))