Ципура с ароматна плънка във фолио

6 11 2010

Необходими продукти:

  • 4 ципури
  • 100 гр орехови ядки
  • 5-6 кисели краставички
  • 10 маслини (без костилки)
  • 1 морков
  • 1 ч.л. готова подправка за риба и още за поръсване във всяка риба
  • 1 лимон
  • зехтин за намазване на всяко парче фолио
  • 4 големи парчета алуминиево фолио

Приготвяне:

Аз използвах предварително изчистена риба. Разрязваме колкото може по-голяма част от рибата, за да поберем 4 с.л. плънка във всяка една риба.

Поръсваме готова подправка за риба вътре във всяка риба. Оставяме настрани да поеме. През това време приготвяме плънката. Орехите, краставичките, маслините, 2 кръгчета лимон (както е с обелката), 1 ч.л. от подправката, почистения морков – всички тези съставки слагаме в кухненски блендер и смиламе.

Ако имате копър, може да добавите. Започваме пълненето на рибите. Откъсваме доволно голямо парче алуминиево фолио, така че да може хубаво да се завие рибата. Намазваме фолиото със зехтин, пълним рибата с 4 с.л. плънка, поставяме върху фолиото.

Върху рибата слагаме 2 кръгчета лимон и увиваме с фолиото като бонбон.

Поставяме в тавичката нарочно със застъпената част на фолиото отгоре, за да може да диша, иначе е нужно фолиото да се надупче. Печем рибите по средата на фурната на 200 градуса за около 40 мин. Не съм ползвала сол, защото се съдържа в готовата подправка.


Действия

Information

Вашият коментар