Омлет калцоне

9 10 2010

За обяд набързо, без много да му мисля, днес си сътворих омлет, който нарекох калцоне, защото „затворих“ в него няколко парченца луканка и кашкавал за тост. Ето какви продукти използвах и как го приготвих за нула време.

омлет-калцоне

Необходими продукти (за 1 порция):

2 яйца
сол на вкус
олио за пържене
за плънката:
3 големи парчета луканка (или друг колбас по избор)
1 лист кашкавал за тост
за гарнитурата:
зеленчуци по избор (аз използвах 1 червена чушка, нарязана на кръгчета)

омлет-калцоне

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с вилица или телена бъркалка, посоляваме на вкус. Загряваме мазнина в тигана и изсипваме яйцата. Върху едната половина от яйцата подреждаме парченцата луканка, а върху тях поставяме парчето кашкавал. Захлупваме тигана с капак и пържим/задушаваме омлета около 1-2 мин. Повдигаме другата половина и захлупваме луканката и кашкавала. Притискаме с шпатула или решетъчна лъжица, намаляваме огъня и пържим още съвсем малко, докато залепне омлетът. Сервираме с гарнитура от зеленчуци по избор.

омлет-калцоне


Действия

Information

One response

15 10 2010
blacksnoopy

Ако се добави и топено сирене, става превъзходно🙂

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




%d bloggers like this: