Бърза, вкусна, засищаща и не много тежка вечеря!

6 07 2010

Преди да се върна на работа, когато запълвах свободното си време с кулинарни подвизи, подробно изследвах кулинарни сайтове. Така попаднах на личния сайт на Иван Звездев, където има пълния списък на рецепти, излъчени в кулинарното му предаване. Опитала съм не една от тях, естествено винаги бях доволна от резултата. Това е последната рецепта, която приготвих.

Пълнени чушки с кайма и ориз

Аз, естествено, готвих на око, с наличните продукти в хладилника, затова няма да давам пропорции, вие ползвайте оригиналната рецепта на Иван Звездев.

пълнени чушки с кайма и ориз

Аз използвах зелени чушки, които се оказаха с много тънка ципа, която не представляваше пречка за леко претенциозния ми любящ съпруг 🙂 Не „затапих“ чушките с брашно накрая, като ги оставих отворени, за да може малко от плънката да се разлее в тавичката при печенето, за да стане соса по-вкусен 🙂 Съответно, той се запече и не остана течност, която да използвам при приготвянето на млечния сос, затова в него добавих малко вода и го овкусих с къри – опитайте! Поради липса на кромид, използвах само чесън – 6-7 скилидки. Резултатът, както винаги, беше превъзходен!

Bon Apetit!


Advertisements

Действия

Информация

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: