СНЕЖНИ КОЛЕДНИ ШОКО-С-ЛАДКИ

18 12 2009

Доста често напоследък се оглеждам в този кулинарен блог и нещата, които правя, винаги ми се получават! Този път реших да направя ето тези сладки, които в оригинал са наречени снежни шоколадови топки. На мен обаче крайният резултат ми прилича повече на курабийка, отколкото на топка, затова промених името, с което ще ви ги представя в моя блог. Поиграх си с буквите в името и така се появиха тези Снежни коледни шоко-с-ладки.

Снежни коледни шоко-с-ладки

Необходими продукти:

100 гр. натурален шоколад

2 ч. ч. брашно

¼ ч. ч. какао

1 ч.л. бакпулвер

2 яйца

1 ванилия

½ ч. ч. захар

100 гр масло

щипка сол

пудра захар за овалване

Приготвяне:

Разтопяваме на водна баня шоколада и кравето масло, като бъркаме непрекъснато. След това добавяме захарта и разбъркваме до нейното разтваряне (вече сме махнали шоколада от котлона). Оставяме сместа настрани да изстине и омесваме сухите съставки: брашно, какао, бакпулвер, сол и ванилия. В изстиналата вече шоколадова смес чукваме двете яйца и объркваме (аз лично използвах миксер, но може и на ръка с телена бъркалка). После на няколко пъти добавяме брашняната смес, като разбъркваме добре до получаване на еднородна гъста смес. Завиваме и слагаме в хладилника да отлежи за 1 час.

Когато сместа се е сгъстила и охладила, с ръка вземаме малко от нея и оформяме топче, колкото орех, което овалваме в пудрата захар. Така оформените топчета печем в тава, покрита с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 гр за около 15-20 мин. Готовите сладки трябва да са леко меки на пипане. Оставят се да изстинат напълно и след това се отстраняват от тавата.

Аз лично препоръчвам (ако не ви е възможно да ги изядете в рамките на ден-два) да ги съхранявате в затворена кутия, за да не изсъхнат. От тази смес се получават около 50 сладки.

Bon Apetit!


Действия

Information

3 responses

19 12 2009
Danyela

Здравейте!
Много ми е приятно да видя рецепта от моя блог, приготвена от вас.
Хубави и усмихнати празници!

19 12 2009
Sunny

Благодаря за хубавите думи, Даниела! С удоволствие приготвям вкусни нещица от вашите рецепти! Имам по-специално отношение към сладкишите😉 Весели празници и на вас!

21 12 2009
Ships

Много хубава рецепта найстина. Поздравления и за рецептата и за изпълнението.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




%d bloggers like this: