Уикенд в хотел „Уникат“, гр. Велинград

10 10 2007

С няколко дни закъснение и все още пресен спомен искам да ви разкажа как мина нашия семейно-приятелски SPA WEEKEND тази събота и неделя в хотел „Уникат“ ****, Велинград.

И така, открих хотела в интернет, останах (както и всички, на които пратих линк към сайта) много приятно изненадана от това, което видях. Цената ми се стори достъпна за предлаганото. Избрахме апартаменти, в които има разтегаеми дивани, за да не доплащаме за допълнително легло за децата. И така, в петък вечерта 3 семейства се запътихме натам с много настроение.

Забравих да спомена, че хотелът е съвсем нов – открит преди 2 месеца. Оказа се, че в хотела, освен нашите 3 апартамента, ще са заети само още 3. Което означава, че „акулите“ все още не са открили китното, много луксозно и уютно хотелче (както сами може да видите от снимките). Защото във Велинград трудно може да се направи резервация само с 4 дни предварително.

Бяхме посрещнати много добре, настанени, в последствие дори имахме възможността да избираме между 3 апартамента (тъй като всеки апартамент и всяка стая в хотела са обзаведени „уникално“) – спряхме се на дървени мебели, заради Виктор, тъй като красивите мебели от ковано желязо и стъкления плот на холовата масичка не са особено подходящи за ползване от дете на 4 години. По-късно се събрахме цялата тайфа и уикендът започна.  

Няма да разказвам с подробност, само ще спомена, че по-голямата част от персонала е от непрофесионалисти, но любезни такива. Кухнята в хотела е много добра, цените са поносими. Гледката от терасите е невероятна – боровата гора под хотела. Бяхме на фитнес, масажи, турска баня, джакузи и т.н., все големи удоволствия.

И да си дойда на думата – неделя, време за освобождаване на апартаментите и връщане към сивото ежедневие. На рецепцията е сърдитата , престаряла (няма да се учудя и ако е стара мома) управителка на хотела – съжалявам, че не попитах за името й. Връчва ни сметка, която е с по 15 лв повече на ден на апартамент. Тогава на мен ми светва, че са ни начислили и допълнително легло за децата, което така или иначе си е в апартамента – следователно не трябва да се заплаща (или поне да беше упоменато изрично!). И така, моят мъж отива да уреди тази неточност. Оттам това сърдито чучоло започва да държи тон на Стилиян и да му говори хиляди глупости (не бях там да чуя точните думи, щях да я удуша сигурно) и как сме били нагли за това, че „на всичкото отгоре“ сме искали да си избираме в кой апартамент да се настаним. Стилиян се опитваше в началото да говори спокойно и възпитано. Поиска да го свържат със собственичката на хотела – някаква си адвокатка Трифонова (това поне запомних), която му се развикала по телефона. Сега, накратко ставаше дума за това, че те искат да платим пари за нещо, което не е упоменато в офертата. После се опитаха да извъртят нещата така, че моето дете било закусило тази сутрин на шведската маса и затова трябвало да си плати (това си влиза в цената на апартамента). След като нямаше как да отрекат, че щом диванът е в апартамента, можем да си го ползваме както си искаме, решиха, че трябвало да си платим за това, че са го застелили с чаршафи. Стана голям скандал, Стилиян им каза, да повикат полиция и да се направи протокол, защото той няма доброволно да им плати (както и останалите 2 семейства) тези допълнителни 15 лв на ден. Оная дъртата изпадна в истерия, взе да хвърля баластра и на мъжа ми не му издържаха нервите накрая и той повиши тон. В крайна сметка онази каза :“Плащайте си само нощувките и се махайте!“ и затръшна вратата на рецепцията.

Все пак това не успя да помрачи настроението ни и на финала си направихме една много приятна разходка до СПА КЛУБ  „БОР“, който смятаме да посетим следващия път. И то е ясно, никога повече няма да стъпим в уникалния хотел „Уникат“, докато не назначат персонал, който да съответства на ****, изтипосани над името му.

unikat.JPGstaia1.JPGstaia2.JPGstaia3.JPGbania.JPGterasa-izgled.JPG

Advertisements

Действия

Информация

10 Коментари

10 10 2007
Вера

Може да сезирате Комисията за защита на потребителите, за да защитите правата си, а и да предотвратите подобни измами за в бъдеще. Поради липса на време и отказ да си трошим нервите, често подминаваме такива нередности и те остават безнаказани, за съжаление.

10 10 2007
Дончо

Така е. Една приятелка ми каза днес „Не знам как ще свикнеш пак, услугите ни са на още по-ниско ниво“. И аз не знам как ще свикна. Предполагам, ще се опитам да го карам „позитивно“, макар да не съм известен „позитивист“ :).

Хубаво е, че си го описала така. И жалко, че след толкова труд една некадърна администраторка ти разваля и почивката, и мнението. Такива трябва да отиват и да се занимават с активен селскостопански труд, а не да работят с хора!

10 10 2007
Sunny

@Дончо: „активен селски труд“ – хареса ми 🙂
Абе, к’во да ви кажа… селски манталитет! Язък им за всичко хубаво! Добре,че не се захванаха с мен, че…
Аз предната вечер се карах с някаква в ресторанта, която на 2 пъти направи гневни забележки на децата, че бягали и викали. Накрая не издържах, станах и викнах пред целия ресторант да не държи тон на децета, а ако има да каже нещо, да дойде на масата. Оная само каза „Е, бахти!“ през рамо и повече не посмя да се скара на децата. Обаче после взе да се умилква на Виктор и да го закача, даже по едно време го беше взела на ръце и го целуваше по бузата. Честно ви казвам, ако бях станала, щях да й забия един в тъпата дебела муцуна. Обаче умишлено останах на масата, защото вече достатъчно бяхме привлякли вниманието върху нашата маса.

11 10 2007
BORIME4KA

И аз не бях особено доволен от хотела във Велинград… 😦
http://psabev.blogspot.com/2007/09/sasho.html

11 10 2007
Sunny

@BORIME4KA: Нашите кумове също не са доволни от кухнята на „Олимп“, иначе СПА центърът им е велик. По-късно ще прочета статията ти, че сега дългът ме зове 😀 !

23 11 2007
David

Хм, наистина изглежда добре отвътре, но проблема с персонала е в цяла БГ, жалко наистина, но щом и собственичката се е държала като изкопаемо тогава няма извинение.
Ето какво намерих по чуждестранните сайтове за Велинград, щом тези хотели са в списъка предполагам са с гаранции поне за персонала
http://www.trivago.co.uk/region.php?&ref=index&offset=0&q=velingrad&path=88965&name=velingrad

24 11 2007
Sunny

@David: хотелите, които се споменанават в този сайт, са наистина с добър персонал – била съм в три от тях – Двореца, Рич и Лайт, а Камена е балнеосанаториум от преди много години и съм чувала, че там работят истински специалисти – рехабилитатори. Много от хотелите във Велинград са с добър персонал, но напоследък взеха да се появяват все повече хотели в това малко градче. Предполагам, че е нормално да има недостиг на персонал. Но пък, като искат да ти вземат парите, са длъжни да ти осигурят добро обслужване. Има какво още да научат!

21 04 2009
Хотелите - мой дом

1. Усещането за професионализма на персонала в хотелите е моментна снимка на техните нагласи, емоции, настроения и т.н. , т.е. то професионализма им не е константа. За съжаление съм имал случаи в които да съм бил много разочарован от същите служители, от които преди съм бил много доволен.

2. Давид, присъствието на хотели в този сайт не гарантира нищо. За всеки от тях има не повече от 15 коментара/оценки, които са взети от двата мастодонта на потребителските мнения и продажби на хотели в интернет.
Успехи желая!

17 03 2010
Теди Николова

Здравейте, освен съветите, които да Ви дали потребителите по-горе, можете да напишете мнението си и в сайта на Триваго – това е един от най-големите сайтове за туристи – с най-голяма база от данни, в който влизат потребители от цял свят. В него освен да сравните цени на хотели, можете и да пишете мнения за съответен хотел. Добре е да се знае това, което сте описали за хотела от повече хора, за да има по-малко разочаровани.
Пускам Ви линк към хотела в сайта на Триваго:
http://www.trivago.bg/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-88965/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82-1344471

17 03 2010
Теди

Опс, извинете, не съм прочела последните коментари …..

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: