За силата на желанията и мечтите

29 06 2007

Скъпи приятели,

Случвало ли ви се е някога да обвинявате съдбата си, че е несправедлива към вас? Да казвате, че сте онеправдани…

Истината е, че всеки сам решава и прави съдбата си! Изграждаме се такива, каквито сме, когато правим своя избор. Не става въпрос за важните, определящи неща, а за дребните, несъзнателни, обичайни действия, които извършваме всеки ден – непрекъснато, без да се замисляме много.

Вземаме решенията си в зависимост мнението, което имаме за себе си и другите около нас. Ако някой смята, че е мързелив или некадърен, то той действително ще се държи като такъв. И ще накара другите да го смятат за такъв. Всеки от нас, във всеки един момент създава онова, в което ще се превърне утре!

Ако някой не е доволен (което се случва с повечето от нас), трябва да е наясно, че единственият човек, който може да направи нещо по въпроса, е самият той! Ти! Ти можеш да промениш живота си! Да преобразиш съдбата си! Да се наслаждаваш на съществуването си! Можеш да промениш всички свои отрицателни представи и вярвания за самия себе си!

Докато дишаме и сърцето ни е изпълнено с решимост, все още бихме могли да постигнем всичко, за което сме мечтали и да се превърнем в това, което наистина искаме да бъдем! Всяка минута, докато дишаме, правим избор в и за живота си. Ненаправеният избор също е избор! Това е реакцията на губещия, но все пак е избор!

Затова, нека да избираме това, което ще ни прави щастливи!

Цицерон е казал: „Глупаво е да скубеш косите си от мъка, като че ли мъката ще намалее, ако оплешивееш!“

Реклами

Действия

Information

One response

29 06 2007
Вера

„Ако някой смята, че е мързелив или некадърен, то той действително ще се държи като такъв.“ – Позитивното мислене е много важен момент в развитието и израстването на човека, обаче едва ли може да превърне некадърника и мързеливеца в успял човек. Още повече, че човекът е едно такова себично и горделиво същество, което никога не признава недостатъците си.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: