За любимите фрази…

14 06 2007

Разлиствайки старите тефтери от моето детство, където записвах цитати от любими книги и филми, попаднах на един автор, който навремето успя да прикове вниманието ми. Това е Чарлс Буковски. Сега не мога да си спомня името на книгата, от която ще ви напиша цитат, но с тази публикация искам да поканя всеки, който се е впечатлил от определен цитат, да го сподели тук, с всички нас.

Ето и цитатът:

„… Когато един луд не може да бъде разбран от другите луди, той просто си остава един неразбран луд. Когато един пощенски служител се проваля заради неимоверните количества алкохол, които е погълнал предишната вечер, той става журналист, а в най – лошия случай – писател. Когато на един човек белите дробове не вършат никаква работа, а черен дроб той просто няма, не му остава нищо друго, освен да използва мозъка и въображението си. Пълна физическа разруха! Няма дух, няма тяло, душата е тленна осанка на нашето мрачно битие.

Животът трябва да се убива бавно, съзнателно, всеки ден, всяка минута, като мръсна бутилка от долнопробен скоч.

Съдбата трябва да бъде проигравана на комар – методично и целенасочено до момента, в който подобно на Оруел възкликнеш: 2 + 2 = 5!“

– Чарлс Буковски

Advertisements

Действия

Информация

9 Коментари

14 06 2007
Pepy

Добре, мила!!! Това е то- хубаво, че си имаме стари тефтери!! Но още по- хубаво е, ако ги и допълваш… Нека децата ни да имат материал..

14 06 2007
Вера

“Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.”
Каква красота, а? 🙂
Това е един от любимите ми цитати и мисля, че е излишно да споменавам, че авторът е Екзюпери, а произведението се казва „Малкият принц“.

14 06 2007
Ани

Ето и аз ще ви споделя един цитат от Паулу Коелю, не бих казала, че ми е любимят, защото преди малко попаднах на него, но определено има потенциал да се превърне в такъв, защото вярвам, че ако човек се бори за нещата, в които вярва, тогава животът му придобива смисъл!
“Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствена­та си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвър­неш на нанесената обида, отколкото да посмееш да вле­зеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да ка­жеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем – когато си сам и жена ти, мъжът ти или при­ятелят ти от училище спят, – само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.”

14 06 2007
Sunny

Не сме ли прекалено мрачни?

15 06 2007
lyd

предполагам, че е от книгата „поща“. хубаво е човек да има тефтери 🙂 днес е още по-хубаво, че може лесно да ги сподели с другите. относно фразата … не обичам да убивам живота, времето и всичко останало.

една фраза от мен:

нека музата да бъде с теб 🙂

15 06 2007
Sunny

Благодаря! 🙂

17 06 2007
xronis

me4tite sa kato p1tat po koito kara6
xubavo e dokato go izminava6
a sled kato prestigne6 se pita6 tova li be6e?
p1tqt sv1r6i

9 07 2008
diana

„Ала мисля, че Бог в безграничната си мъдрост е скрил Ада някъде в Рая. За да бъдем винаги нащрек. За да не ни позволи да забравим стълба на Строгостта, до¬като изживяваме радостта от Неговото Милосърдие.“

„Край река Пиедра седнах и заплаках“ – Пауло Куельо

23 05 2009
Валя

Животът има такъв смисъл,какъвто аз пожелая да му придам…..

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: